Rajz pályázat iskolás gyerekeknek

 

2012 április 17-én saját költségemre pályázatot írtam ki a Máriaremete-Hidegkút Általános Iskola felső tagozatos tanulói részére.

Szeretném, ha sok budapesti és vidéki városok iskoláiban hasonló rajz versenyekre kerülne sor. Aki kedvet érez szervezze meg ezeket a versenyeket. A fiatalok azok, akiknek minél korábban meg kell tudniuk, hogy hol lehet igazán egészséges hazai élelmiszereket vásárolni közvetlenül a gazdáktól, a termelőktől.

A pályázat címe:  “Egészséges hazai enni és innivalók a helyi piacokról”

A falusi gazdálkodó élet jeleneteit, illetve a megtermelt zöldségek, gyümölcsök, ételek, italok értékesítését helyi piacokon, lehetett bemutatni, megrajzolni A/3-as méretben, ceruzával, vagy vízfestékkel.

124 rajz érkezett be. Ebből 34-et fogadott el a zsűri. Az első 10 helyezett oklevelet kapott. Az első 3, illetve egy külön díjas fiatal vásárlási bonokat is kaptak, amelyeket a pályázat kiírója által vezetett piacon (II. ker. Hímes u. 3) használhatták fel. A díj kiosztás az iskola évzáróján történt. A nyertes fiatalok bonjaikat szüleik társaságában büszkén vásárolták el a július 14-i piaci napon. Az elkészült rajzok:

megtekinthetők itt


 

 Szerző: - 16:12